Skip to content

Nyckelhantering kan ske via nyckel i bilen eller via nyckelskåp. Det går också att kombinera så att en del bilar har nyckel i bilen medans en del har dem i nyckelskåp. Oavsett alternativ kan ni välja att öppna bilen/nyckelskåpet genom att identifiera er med mobiltelefon, körkort eller kontaktlös RFID-tagg. Alkolås kan kopplas på oavsett alternativ för att kräva godkänt utandningsprov innan skåpet/bilen öppnas.

Ni kan också välja att ha er egen lösning för nyckelhantering, t.ex. via reception eller eget nyckelskåp, och kombinera med våra övriga system för bokning, km-registrering m.m.

Kontakta gärna oss för mer information och rekommendation om vad som bör passa er bäst!

Nyckel i bilen
Med nyckeln i bilen kan användaren gå direkt till bilen och identifiera sig för att öppna bilen (förutsatt att användaren har bokat bilen den tiden). Bilen utrustas med startspärr så att bilen bara kan startas om korrekt identifiering skett. Så länge man i systemet visar var bilarna är placerade kan de med detta system smidigt flyttas runt och det är lätt att testa att ställa ut bilar på olika platser för att se hur användning är där eller att flytta bilar mellan olika platser efter behov.

Nyckelskåp
Ett nyckelskåp kan vara en prisvärd lösning om man har många bilar på samma ställe och har ett bra och säkert utrymme som användarna har smidig tillgång till. En fördel är att det blir en mindre installation i bilen vilket gör det lättare att lägga till och byta bilar. Ska man inte installera utrustning för km-registrering blir det, vid nyckelskåp, ingen installation i bilen alls.