Skip to content
Modulbaserade nyckelskåp som anpassas efter era behov

Ett nyckelskåp kan vara en prisvärd lösning om man har många bilar på samma ställe och har ett bra och säkert utrymme som användarna har smidig tillgång till. En fördel är att det blir en mindre installation i bilen vilket gör det lättare att lägga till och byta bilar. Ska man inte installera utrustning för km-registrering blir det, vid nyckelskåp, ingen installation i bilen alls.

Våra nyckelskåp är modulbaserade och byggs ihop av ett antal elektroniska kassaskåp beroende på hur många som behövs. Varje skåp har yttermåtten 17cm x 17cm x 23cm (djup x höjd x bredd) och väger ca 4 kg. Ett extra fack går åt för styrelektronik så om det behövs 3 fack för nycklar så kommer nyckelskåpet bestå av totalt 4 fack. Sätts facken i ett mönster av 2×2 så blir totala yttermåtten för nyckelskåpet ca 17cm x 34cm x 46cm (djup x höjd x bredd) med en vikt på 16 kg. Nyckelskåpet kopplas in till 230VAC-uttag för ström och nätverksuttag för kommunikation.

Nyckelskåpet öppnas genom identifiering med mobiltelefon, körkort eller kontaktlös RFID-tagg. Alkolås kan kopplas på för att kräva godkänt utandningsprov innan skåpet öppnas. Har användaren en bokning vid tiden då den identifierar sig (eller inom de närmsta minuterna) kommer en lys-diod vid luckan med rätt nyckel att lysa så användaren kan öppna luckan, ta ut nyckeln och stänga luckan. Återlämning av nyckel sker på samma sätt.

Med nyckelskåpet ingår tillgång till ett admin-gränssnitt där man kan se status för de olika facken i nyckelskåpet (om nyckel är uthämtad eller återlämnad) samt därifrån kunna öppna/låsa specifika luckor. Det går även att öppna/låsa luckor med en fysisk nyckel som backup om t.ex. kommunikationen skulle gå ner helt till skåpet.